'ADO wil voormalig FC Twente-talent terughalen uit Parma, maar is afhankelijk'

'ADO wil voormalig FC Twente-talent terughalen uit Parma, maar is afhankelijk'

25-07-2019 18:28
17

ADO Den Haag lijkt van plan om Alessio Da Cruz terug naar Nederland te halen. De 22-jarige vleugelaanvaller kwam uit voor (Jong) FC Twente en FC Dordrecht, voordat hij besloot om zijn geluk in Italië te beproeven.

De voormalige jeugdinternational van Oranje speelde zich namens Novara in de kijker bij Parma, dat in januari 2018 ruim twee miljoen euro voor hem op tafel legde. Afgelopen seizoen kwam Da Cruz nauwelijks in actie in de Serie A: na de winterstop werd hij verhuurd aan Serie B-club Spezia. Mogelijk gaat hij komend seizoen opnieuw verhuurd worden: volgens Omroep West, dat zich beroept op Italiaanse bronnen, wil ADO hem graag aan de selectie toevoegen.

Ook Da Cruz zelf zou wel oren hebben naar een tijdelijk verblijf in de Hofstad. Beide partijen zijn echter afhankelijk van Parma, waar de buitenspeler nog tot de zomer van 2022 onder contract staat. De nummer veertien van het voorbije Serie A-seizoen heeft nog niet besloten of het Da Cruz ook komend seizoen bij de A-selectie wil houden.