PSV-aanwinst Baumgartl krijgt goede recensie van Stevens: 'Hij liet ons geen keus'

PSV-aanwinst Baumgartl krijgt goede recensie van Stevens: 'Hij liet ons geen keus'

25-07-2019 18:46
66

Huub Stevens verwacht dat Timo Baumgartl een aanwinst zal zijn voor PSV. De 23-jarige centrale verdediger brak tijdens het seizoen 2014/2015 door bij VfB Stuttgart, waar Stevens toen hoofdtrainer was.

Die Schwaben streden tegen degradatie en konden pas op de allerlaatste speeldag opgelucht ademhalen, maar de jonge Baumgartl groeide uit tot steunpilaar van de ploeg. "Hij liet ons geen andere keuze dan hem op te stellen. Hij liet op trainingen al duidelijk zien dat hij verder was dan de anderen", vertelt Stevens aan Voetbal International.

Volgens de oud-verdediger en -trainer van PSV is Baumgartl een snelle, complete verdediger, die in de eerste plaats aan verdedigen denkt. "Verder is hij kopsterk, goed in de één tegen één en heeft hij duelkracht", somt Stevens op. "Hij is echt een allround-verdediger, want zijn inspeelpass – een kwaliteit die in de Nederlandse competitie gevraagd wordt – is ook in orde."

De jeugdinternational van Duitsland werd donderdag gepresenteerd door PSV, dat deze zomer al zes spelers naar Eindhoven haalde: Bruma, Robbin Ruiter, Toni Lato, Olivier Boscagli en Ibrahim Afellay gingen de beoogde opvolger van Daniel Schwaab al voor.