'Meestervoorspeller' Driessen over Bruma en Promes: 'Verwacht er niet zoveel van'

'Meestervoorspeller' Driessen over Bruma en Promes: 'Verwacht er niet zoveel van'

25-07-2019 19:56 Laatste update: 20:06
157

'Meestervoorspeller' Valentijn Driessen, die afgelopen seizoen voor het tweede seizoen op rij de beste prognose afleverde in de Voetbal International-seizoengids, heeft zijn bedenkingen bij de transfers van Bruma en Quincy Promes. PSV en Ajax betaalden ettelijke miljoenen voor de buitenspelers, maar Driessen denkt niet dat de twee het verschil gaan maken.

De chef voetbal van De Telegraaf was één van de vooraanstaande voetbaljournalisten die zich waagde aan een voorspelling van de Eredivisie-stand, zette acht van de achttien clubs op de juiste plaats neer en prolongeerde zijn titel. Voetbal International deelde de trofee uit en vroeg Driessen naar zijn verwachtingen voor het komende seizoen. Van PSV-aanwinst Bruma verwacht hij 'niet zoveel'.

Driessen vindt het opmerkelijk dat RB Leipzig de buitenspeler zomaar naar PSV liet gaan. "Wel typerend dat ze een speler die tegen het Portugese elftal aan zit en bij één van de meest ambitieuze Duitse clubs speelt, zo makkelijk laten gaan. Daar moet iets achter zitten. Anders houd je zo'n jongen. Blijkbaar denken ze toch niet dat hij potten kan breken in de toekomst."

De journalist begrijpt dat Ajax zich heeft versterkt met Promes, die op meerdere posities uit de voeten kan. Van de van Sevilla overgekomen Amsterdammer hoeft echter ook niet veel verwacht te worden, denkt Driessen. "Tijdens de Nations League vonden we de aanval van Oranje onvoldoende. En Promes stond daar niet eens in de basis? Moet hij dan internationaal potten breken? Nationaal een uitstekende speler, maar ik vraag me af of hij internationaal het verschil gaat maken."