FC Utrecht staat met halflege handen na stormloop en moet scoren in Bosnië

25-07-2019 20:30 Laatste update: 26-07-2019 10:14
228

FC Utrecht heeft, na een bloedheet Europa League-avondje, een weinig gunstige uitgangspositie overgehouden aan het duel met het Bosnische Zrinjski Mostar. De thuisploeg was vrijwel constant in de aanval, maar scoorde slechts één keer én moest een fraaie countergoal van de tegenstander incasseren: 1-1.

De van AZ overgekomen trainer John van den Brom stelde drie nieuwe namen op: Adam Maher, Justin Lonwijk en Vaclav Cerny. De thuisploeg zocht direct de aanval en drong de tegenstander terug tot in de eigen zestien meter. Willem Janssen kreeg na een corner de grootste kans, maar zijn kopbal ging over. Na de drinkpauze had FC Utrecht moeite om het ritme te hervinden: Zrinsjki sloeg na een half uur zelfs snoeihard toe met een fraaie counter. De Bosniërs staken in vijftien seconden het veld over en Miljan Govedarica zorgde na een subtiele kapbeweging voor de 0-1.

Lonwijk kreeg nog voor rust een uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken: de bij Jong PSV opgepikte spits had een voorzet van Leon Guwara voor het intikken, maar stuitte op doelman Ivan Brkic. Na de pauze hervatte FC Utrecht zijn stormloop en mocht De Galgenwaard juichen: vlak nadat Frane Cirjak dichtbij de 0-2 was, volleerde Gyrano Kerk met links de gelijkmaker binnen.

Zrinjski hapte naar adem, FC Utrecht rook bloed, maar was regelmatig onzorgvuldig in de eindpass. Grote kansen op de 2-1 kwamen er echter wel degelijk. Simon Gustafson had bijna succes vanuit de tweede lijn, maar Brkic redde met moeite. Invaller Nick Venema had de winnende voor het inschieten, maar schoot wild naast na een assist van Sean Klaiber. De gasten uit Bosnië bleven met kunst- en vliegwerk overeind tijdens de acht (!) minuten durende blessuretijd. FC Utrecht zal dus minstens één keer moeten scoren tijdens de return: de aftrap in Mostar staat gepland door donderdag 1 augustus, om 19.00 uur.