Goed nieuws uit Noorwegen: Haugesund stunt tegen Sturm Graz en helpt Nederland

Goed nieuws uit Noorwegen: Haugesund stunt tegen Sturm Graz en helpt Nederland

25-07-2019 20:52 Laatste update: 21:02
Europa League 35 Reacties

Nederland heeft hulp uit onverwachte hoek gekregen in de strijd om de cruciale elfde plek van de coëfficiëntenranglijst. Sturm Graz, één van de troeven van concurrent Oostenrijk, ging donderdagavond verrassend onderuit bij het Noorse FK Haugesund.

Haugesund, de nummer acht van de Noorse Eliteserien, zit middenin het seizoen en ontdeed zich in de eerste Europa League-voorronde van het Noord-Ierse Cliftonville. Dat de Noren in de winning mood zijn, ondervond Sturm Graz donderdag op hardhandige wijze. Haugesund maakte vlak na rust het verschil: Kevin Martin Krygard schoot vanuit een lastige hoek de 1-0 binnen en Niklas Sandberg verdubbelde de marge na een vlotte counter. De nummer drie van Oostenrijk had nog 25 minuten om een belangrijk uitdoelpunt aan te tekenen, maar kwam niet tot scoren.

Sturm Graz zal dus flink aan de bak moeten tijdens de return van donderdag 1 augustus. De kans is echter groot dat Die Schwoazn Oostenrijk niet aan coëfficiënten-punten kunnen helpen dit seizoen. FC Salzburg, LASK Linz, Austria Wien en Wolfsberger AC zijn de overige Oostenrijkse clubs in de Europese competities. Salzburg en Wolfsberger zijn al zeker van de groepsfase in de Champions League en de Europa League, LASK Linz stuit mogelijk op PSV in de voorronde van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s