AZ wordt niet veel wijzer van Europese start, maar houdt zicht op volgende ronde

AZ wordt niet veel wijzer van Europese start, maar houdt zicht op volgende ronde

25-07-2019 22:19
229

AZ heeft nog steeds alle kans om de derde voorronde van de Europa League te bereiken. De Alkmaarders hielden het Zweedse BK Häcken donderdagavond op 0-0 in het bloedhete Alkmaar.

Debuterend hoofdtrainer Arne Slot vertrouwde op de namen van vorig seizoen: Jordy Clasie was nog niet beschikbaar en Yukinari Sugawara maakte pas in de tweede helft zijn debuut. De Europa League-confrontatie kwam, met ruim dertig graden op de thermometer, moeizaam op gang: Häcken bouwde de verdediging dicht en AZ had niet het vermogen om de Zweedse muur te slechten. De grootste kans was zelfs voor Häcken: Ahmed Yasin kon vrij uithalen na een tegenaanval, maar schoot over via de lat.

AZ kwam voor rust niet verder dan een vrije trap op de rand van de zestien: Teun Koopmeiners trof echter de muur. Diezelfde Koopmeiners kwam na rust een stuk dichterbij, maar zijn fraaie poging uit de tweede lijn spatte uiteen tegen de paal. Calvin Stengs had een kwartier later de 1-0 op zijn schoen, maar doelman Peter Abrahamsson redde met zijn vuisten. De tegenaanval van de Zweden werd vervolgens onschadelijk gemaakt door Marco Bizot.

Ook in de slotfase kon het vermoeid ogende AZ geen vuist maken. Häcken vond het wel best en trok de 0-0 zonder grote problemen over de streep. AZ kwam nog tot één geslaagde aanval, maar Guus Til en Myron Boadu konden hun voet niet tegen de bal krijgen.