Naar Willem II dankzij Isak: 'Dat woog zeker mee bij mijn keuze'

Naar Willem II dankzij Isak: 'Dat woog zeker mee bij mijn keuze'

26-07-2019 08:06 Laatste update: 08:06
24

De prestaties van Alexander Isak bij Willem II hebben een positieve invloed gehad op de clubkeuze van landgenoot Sebastian Holmén. De Zweed koos ook voor een overstap naar Tilburg.

"Alexander Isak heeft mijn beslissing wel een beetje beïnvloed", erkent hij in gesprek met Brabants Dagblad. "Dat is een enorm talent in Zweden, waar veel over geschreven wordt. Door die verhalen over hem kreeg ik een beeld van Willem II. Ik heb geen persoonlijk contact met hem gezocht. Maar dat hij via deze club zijn weg terugvond naar de nationale selectie woog zeker mee bij mijn keuze", aldus Holmén.

Wedden

Meer odds

Terugkeren in de Zweedse selectie is voor de viervoudig international dan ook een belangrijk doel. "Het is mijn droom om een vaste plek af te dwingen in de nationale selectie. Ik heb nog maar een viertal caps. Dan ging dan om de oefenduels in Dubai, waar spelers voor het Zweedse nationale team getest worden", legt hij uit.

De 27-jarige centrale verdediger zat twee keer op de bank toen Zweden het tegen Oranje opnam in de kwalificatie voor het WK voetbal. Op het eindtoernooi zelf ontbrak hij. "Ik wil naar de eindronde van het EK. Daarom was het heel belangrijk welke club ik deze zomer zou kiezen.”