Ten Hag: 'Het team van nu zal lang niet het team zijn dat in de competitie speelt'

Ten Hag: 'Het team van nu zal lang niet het team zijn dat in de competitie speelt'

26-07-2019 18:39 Laatste update: 19:55
80

Ajax-trainer Erik ten Hag neemt de strijd om de Johan Cruijff Schaal uiterst serieus, maar kijkt al verder dan de krachtmeting met PSV. De 49-jarige Tukker kan tegen de Eindhovenaren nog niet zijn ideale opstelling samenstellen.

Topaankoop Edson Álvarez is in afwachting van zijn werkvergunning en David Neres en Nicolas Tagliafico rusten nog uit na hun deelname aan de Copa América. Afrika Cup-gangers André Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zijn sinds deze week weer in training: achter hun namen staan kleine vraagtekens. "Het elftal dat er nu staat, zal lang niet het elftal zijn dat in de competitie gaat spelen", concludeert Ten Hag in gesprek met FOX Sports.

Hoewel Ten Hag nooit over een volledige selectie kon beschikken, is hij tevreden over de voorbereiding. "We hebben de spelers die er wel waren, de kern, de basis, goed in conditie kunnen brengen. We hebben kunnen werken aan de speelwijze. We hebben nieuwe en jonge spelers kennis kunnen laten maken met de speelwijze", somt hij op.

Ajax trapt het seizoen zaterdag af tegen PSV. De aftrap in de Johan Cruijff Arena vindt plaats om 18.00 uur.