'Jans wacht alleen nog op werkvergunning: Amerikaanse transfer bijna rond'

'Jans wacht alleen nog op werkvergunning: Amerikaanse transfer bijna rond'

26-07-2019 20:14 Laatste update: 20:16
32

Ron Jans kan bijna weer aan de slag als trainer, meldt het Amerikaanse medium The Athletic vrijdag. De bij FC Groningen vertrokken technisch manager staat op het punt om in te stappen bij Major League Soccer-club FC Cincinnati.

Begin juli meldde de Stentor al dat Jans contact had gehad met Gerard Nijkamp, de voormalige directeur van PEC Zwolle die sinds kort in Cincinnati werkzaam is. Jans bevestigde dat hij contact heeft gehad met zijn oud-collega, maar hield zijn lippen verder stevig op elkaar. Inmiddels lijkt de transfer bijna beklonken. Volgens The Athletic hoeft de zestigjarige Zwollenaar alleen nog op zijn werkvergunning te wachten, voordat hij daadwerkelijk aan de slag kan.

Jans zal drie oude Eredivisie-bekenden aantreffen bij de huidige hekkensluiter van de Eastern Conference: doelman Przemyslaw Tyton (ex-Roda JC en -PSV), de van Vitesse overgekomen Maikel van der Werff en linksbuiten Ronald Lamah (ex-Roda JC). Op donderdag 19 september wacht een ontmoeting met het Atlanta United van landgenoot Frank de Boer.