Marca: Bale (30) gaat 66 miljoen euro in drie jaar verdienen bij nieuwe club

Marca: Bale (30) gaat 66 miljoen euro in drie jaar verdienen bij nieuwe club

26-07-2019 22:13 Laatste update: 22:21
118

Volgens de Spaanse krant Marca gaat Gareth Bale zeer spoedig een contract ondertekenen bij het Chinese Jiangsu Suning. Een vertrek bij Real Madrid lijkt nu echt onvermijdelijk. Volgens Marca zijn de uren van Bale in Madrid geteld.

Helemaal rond is de transfer naar China nog niet, maar de kans is klein dat de deal afketst. Het gaat nog om details. In China gaat Bale een contract voor drie seizoenen tekenen, ter waarde van 22 miljoen euro per seizoen: 66 miljoen euro in drie jaar dus.

De kans dat Bale bij Real zou blijven was al heel klein, helemaal nadat trainer Zinédine Zidane op een persconferentie zei dat 'hoe eerder' Bale vertrok, 'hoe beter' dat zou zijn. De linkspoot kon in Madrid niet meer rekenen op een basisplaats. Tottenham Hotspur dacht aan een terugkeer van de duurste speler uit de clubgeschiedenis (100 miljoen), maar grijpt mis. Ook Shanghai Shenhua had interesse. Daar kon Bale zelf nóg meer verdienen: 25 miljoen per seizoen.

Bale heeft zes seizoenen gespeeld in Real. Met de club won hij dertien prijzen. Twee seizoenen geleden besliste hij de Champions League-finale tegen Liverpool met een omhaal die de wereld over ging.