Real Madrid incasseert zeven goals tegen Atlético: vierklapper en rood voor Costa

Real Madrid incasseert zeven goals tegen Atlético: vierklapper en rood voor Costa

27-07-2019 06:48 Laatste update: 07:03
90

Real Madrid en Atlético Madrid hebben vrijdagnacht Nederlandse tijd een ronduit sensationele oefenwedstrijd in New York afgewerkt. Los Rojiblancos wonnen met 7-3 (!): Diego Costa vestigde de aandacht op zich met vier treffers én een rode kaart.

Costa opende het bal al na 45 seconden: Alvaro Odriozola raakte de bal kwijt en Costa schoot via Sergio Ramos de 1-0 binnen. Het bleek de opmaat voor een krankzinnig eerste half uur, waarin Atlético uitliep naar een 4-0 voorsprong. Topaankoop João Félix tikte op aangeven van Saúl de 2-0 binnen, de vroeg ingevallen Ángel Correa zorgde voor 3-0 en Saúl stelde Costa met een steekpass in staat om zijn tweede te maken.

Op slag van rust maakte Costa zijn hattrick vol door een penalty te benutten na een overtreding van Isco: 5-0. De spits ging na rust vrolijk verder en stiftte zijn vierde (!) en Atlético's zesde binnen. Na de 'eretreffer' van Nacho, kreeg de geboren Braziliaan het aan de stok met Dani Carvajal: de rechtsback van Real Madrid trapte na tegen Thomas Lemar, Costa ging verhaal halen en beiden werden met rood weggestuurd. Vervolgens schoof Vitolo de 7-1 binnen en maakten Karim Benzema (rake strafschop) en Javier Hernández Carrera de score nog enigszins dragelijk voor De Koninklijke.

Voor Real Madrid is er een tamelijk blamerend einde gekomen aan de tour door de Verenigde Staten. De onttroonde Champions League-winnaar speelt nog de Audi Cup in München, waar ook Tottenham Hotspur, Bayern München en Fenerbahçe aan meedoen, en tegen FC Salzburg, voordat de Primera Division weer begint. Atlético treft nog de MLS All Stars, het Mexicaanse San Luis en Juventus.