'Ajax stelt één debutant per linie op: toernooigangers nog niet in de basis'

'Ajax stelt één debutant per linie op: toernooigangers nog niet in de basis'

27-07-2019 08:14
164

Ajax gaat naar alle waarschijnlijkheid zonder de Copa América- en Afrika Cup-gangers beginnen aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. André Onana, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico zijn pas net weer begonnen aan de voorbereiding en David Neres sluit zondag pas weer aan.

Bruno Varela nam tijdens de voorbereiding de honneurs van Onana waar en zal waarschijnlijk ook keepen tegen PSV. In de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad is plaats voor drie zomerse aanwinsten, één in iedere linie. Lisandro Martínez lijkt landgenoot Tagliafico te vervangen als linksback, Razvan Marin gaat waarschijnlijk het middenveld vormen met Donny van de Beek en Lasse Schöne en Quincy Promes start vermoedelijk als linksbuiten.

Edson Álvarez wacht nog op zijn werkvergunning en zal sowieso niet tot de wedstrijdselectie behoren. Ook reservedoelman Kjell Scherpen en Kik Pierie moeten nog even wachten op hun officiële Ajax-debuut: Perr Schuurs manifesteerde zich sterk tijdens de voorbereiding en lijkt centraal achterin de voorkeur te krijgen boven Pierie.

Ajax en PSV trappen zaterdag om 18.00 uur af in de Johan Cruijff Arena, waar de eerste prijs van het seizoen 2019/2020 op het spel staat.

De vermoedelijke Ajax-opstelling: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Martínez; Schöne, Van de Beek, Marin; Tadic, Dolberg, Promes.