Boskamp niet te spreken over 'vervelende' doelman: Dat vind ik zielig

Boskamp niet te spreken over 'vervelende' doelman: "Dat vind ik zielig"

27-07-2019 08:59
39

Jan Boskamp heeft hoofdschuddend gereageerd op het vertrek van doelman Michael Verrips bij KV Mechelen. De 22-jarige Nederlander heeft na één seizoen zijn contract laten ontbinden, omdat hij naar eigen zeggen stelling wil nemen tegen de beschuldigingen van matchfixing van zijn werkgever.

In België gaat men er echter vanuit dat Verrips onder zijn contract uit wilde, omdat hij naar Premier League-promovendus Sheffield United wil vertrekken. Boskamp vindt het gedrag van de doelman uit Velp niet toelaatbaar. "Die keeper gaat nu plots vervelend doen. Via een regeltje in zijn contract wil hij naar de Premier League. Dat vind ik zielig", laat hij weten aan Het Belang van Limburg.

Malinwa wist vorig seizoen promotie naar de Jupier Pro League af te dwingen en legde beslag op de Belgische beker. De matchfixing-zaak, het zogeheten Propere Handen-dossier, bleef echter constant boven de club hangen. Boskamp vindt het opmerkelijk dat Verrips nu opeens zo principieel is. "In dat geval had hij het gelijk moeten zeggen. Nu gooide hij één week vóór de competitie alles overhoop."

KV Mechelen heeft lang in spanning moeten zitten, maar mag na de uitspraak van de Belgische arbitragecommissie alsnog zijn rentree maken op het hoogste niveau. Zulte-Waregem is zaterdagavond de eerste tegenstander.