Stevens bepalend voor Baumgartl: 'Daarom ken ik een lelijk Nederlands woord goed'

Stevens bepalend voor Baumgartl: 'Daarom ken ik een lelijk Nederlands woord goed'

27-07-2019 09:23
66

Huub Stevens heeft een cruciale rol gespeeld in de carrière van kersvers PSV'er Timo Baumgartl. De inmiddels 65-jarige Limburger stond tijdens het seizoen 2014/2015 aan het roer bij VfB Stuttgart en durfde de jonge Baumgartl voor de leeuwen te gooien.

Die Schwaben streden tegen degradatie uit de Bundesliga, maar de toen pas achttienjarige jeugdinternational groeide uit tot steunpilaar en kon aan het einde van het seizoen alsnog het lijfsbehoud vieren. "Stevens gaf me onder moeilijke omstandigheden het vertrouwen. Daarvoor ben ik hem enorm dankbaar gebleven", vertelt Baumgartl aan het Eindhovens Dagblad.

De centrale verdediger ondervond aan den lijve waarom Stevens in Duitsland door het leven gaat als Harter Hund. "Hij is in staat om je ongelooflijk te motiveren en kan ook keihard zijn. Daarom ken ik een lelijk Nederlands woord ook goed, omdat hij dat best vaak zei." Voor Baumgartl was het flink aanpoten tijdens de trainingssessies van Stevens. "Het was hard trainen, héél hard, soms moest ik ervan overgeven. Ik was natuurlijk pas achttien jaar. Het was een hele uitdaging, maar het heeft me echt beter gemaakt", vervolgt hij tegenover De Telegraaf.

Baumgartl kan zaterdag nog niet zijn debuut voor PSV maken, dat vanaf 18.00 uur met Ajax om de Johan Cruijff Schaal strijdt. Ook de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel van dinsdag 30 juli komt waarschijnlijk te vroeg voor de Duitser.