LIVE: Ajax verslaat PSV via snelle goal Dolberg en pegel Blind (gesloten)

LIVE: Ajax verslaat PSV via snelle goal Dolberg en pegel Blind (gesloten)

27-07-2019 16:00 Laatste update: 19:55
500

Een week voor de start van de competitie strijden Ajax en PSV met elkaar om de eerste prijs van het seizoen: de Johan Cruijff Schaal. Wie komt in de Johan Cruijff Arena als winnaar uit de strijd? VoetbalPrimeur houdt je op deze plek live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Landskampioen en bekerwinnaar Ajax begint met André Onana in de basis. De overige Copa América- en Afrika Cup-gangers spelen nog niet. Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico zijn pas net weer begonnen aan de voorbereiding en David Neres sluit zondag pas weer aan. De eerste twee zitten wel op de bank.

Edson Álvarez wacht nog op zijn werkvergunning en zal sowieso niet tot de wedstrijdselectie behoren. Kik Pierie moet zijn officiële Ajax-debuut ook nog even uitstellen. Nieuwkomers Lisandro Martinez (linksback), Razvan Marin (middenveld) en Quincy Promes (linksbuiten) staan wel in de basiself verwacht. Ook Sergino Dest maakt zijn officiële debuut. Daley Blind schuift door naar het middenveld.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Dest; Marin, Blind; Tadic, Van de Beek, Promes; Dolberg.

Bij PSV begint Nick Viergever op de bank. Daardoor maakt Olivier Boscagli zijn officiële debuut bij de Eindhovenaren. Verder staan de Mexicanen Erick Gutierrez en Hirving Lozano niet aan de aftrap. Daardoor spelen Jorrit Hendrix en Sam Cody Gakpo. Sam Lammers krijgt in de punt van de aanval de voorkeur boven Donyell Malen.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Luckassen, Boscagli, Sadílek; Rosario, Bergwijn, Hendrix; Gakpo, Lammers en Bruma