De Boer heeft voorkeur voor Ajax-aanvoerder: 'Weet het steeds beter te verwoorden'

De Boer heeft voorkeur voor Ajax-aanvoerder: 'Weet het steeds beter te verwoorden'

27-07-2019 12:01 Laatste update: 15:59
134

Ronald de Boer vindt dat Daley Blind een goede keuze zou zijn als aanvoerder van Ajax. Trainer Erik ten Hag heeft nog niet besloten wie zijn captain is in het komende seizoen, maar Blind en Dusan Tadic lijken belangrijke gegadigden.

"Daley heeft veel ervaring, is een speler van de club en hij weet het allemaal steeds beter te verwoorden", aldus De Boer bij NH Radio Sportcafé. "Het is ook een voordeel dat hij in de verdediging staat." Tadic is een andere belangrijke kandidaat voor het aanvoerderschap. "Dat is een trotse jongen. De trainer moet inschatten wat voor een effect dat heeft op die jongen", vindt De Boer.

Ajax staat zaterdag om 18:00 uur tegenover PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Boer denkt niet dat de Eindhovenaren met de sterkste formatie aan zullen treden, aangezien de Eindhovenaren dinsdag weer tegenover FC Basel staan in de voorronde van de Champions League. "Dat is veel belangrijker dan de schaal. De Champions League brengt de club misschien 20 miljoen op. Ze zullen ook geen blessures op willen lopen in de aanloop naar de return tegen Basel."