Ten Hag schermt team af: 'Waarom mogen jeugdspelers voorbeelden niet zien zitten?'

Ten Hag schermt team af: 'Waarom mogen jeugdspelers voorbeelden niet zien zitten?'

27-07-2019 15:06 Laatste update: 15:08
86

Techniektrainer Simon Tahamata pleit voor meer saamhorigheid bij Ajax. Erik ten Hag wil het eerste elftal zoveel mogelijk afschermen van de rest van de club, tot teleurstelling van de oud-speler.

"Als wij vroeger op Voorland op zondagochtend met de B1 speelden, verschenen de mannen van het eerste langs de lijn: Sjakie Swart, Johan Cruijff, Piet Keizer. Geweldig vonden wij dat, enorm inspirerend", vertelt Tahamata in gesprek met Het Parool. "Voorland en de Meer waren één, je kwam die mannen bijna dagelijks tegen en ze herkenden je. Zo moet het zijn, ook nu. Waarom mogen jeugdspelers hun voorbeelden van het eerste niet door de gang bij de kleedkamers zien lopen en in de kantine zien zitten?"

Ten Hag wil echter ongestoord aan zijn team kunnen werken en wil dat zijn spelers zo min mogelijk worden afgeleid. "Als Ajax 1 en de jeugd bij elkaar zitten, kan een wisselwerking ontstaan. Voor eerste elftalspelers is het helemaal niet vervelend om af en toe een praatje te maken met ambitieuze jongetjes die ze zelf ook zijn geweest. Dat kan het club­gevoel versterken en als spelers een hechtere band met Ajax krijgen, blijven ze misschien wat langer", meent Tahamata.