De Boer ziet Ajax kampioen worden: 'Zeker sterker dan PSV'

De Boer ziet Ajax kampioen worden: 'Zeker sterker dan PSV'

27-07-2019 16:50 Laatste update: 28-07-2019 08:48
96

Ronald de Boer denkt dat Ajax de beste papieren heeft om kampioen van Nederland te worden. "Je zou zeggen Ajax, met de aankopen en de spelers die zeker nog niet weg zijn." De Boer denkt dat PSV tweede wordt.

"Ajax is in de breedte zeker sterker dan PSV. Ik zet Ajax op 1, maar PSV zit er heel dichtbij", zegt De Boer bij NH Sportcafé. "Als ik zie wat ze hebben rondlopen en kunnen inzetten.. Ze hebben heel talentvolle spelers. Het wordt ook genieten van dit PSV."

Ajax en PSV spelen zaterdagavond tegen elkaar om de Johan Cruijff Schaal. De verwachting is dat Mark van Bommel niet voor zijn sterkste team kiest met het oog op de return tegen FC Basel. "PSV zit met het hoofd bij Basel. Ik snap de gefronste wenkbrauwen wel bij de datum voor de Johan Cruijff Schaal. Bij zo'n wedstrijd moet je je toch afvragen wie je gaat sparen."

"Ik denk dat PSV het niet heel serieus neemt", verwacht De Boer. "Ze gaan met spelers spelen die dinsdag niet spelen. Basel is een soort finale, hè. Voor de club is dat misschien twintig miljoen euro waard. Als je moet kiezen: door in de Champions League of het winnen van de Johan Cruijff Schaal. Ik denk dat iedereen voor de Champions League kiest. De spelers die gaan spelen doen hun stinkende best, maar je wilt iedere wedstrijd je beste team kiezen. Nu kijk je al met een schuin oog richting Basel."

Andries Jonker begrijpt de teksten van De Boer. "De spelers willen Champions League spelen. Als ze dat niet halen, lopen ze weg en kiezen ze voor een club die wél Champions League speelt."

De Boer denkt niet dat er conclusies kunnen worden getrokken na het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Dit moet je als een wedstrijd op zich zien. Er gaat nog zoveel gebeuren. Neres en Ziyech blijven misschien, of niet. Als PSV wordt uitgeschakeld tegen Basel, denk ik dat Bergwijn zéker weggaat. Er staat nog wel veel te gebeuren, denk ik."