Ten Hag countert Promes-opmerking van Kraay: 'Hoe kun je dat nou zeggen?'

Ten Hag countert Promes-opmerking van Kraay: 'Hoe kun je dat nou zeggen?'

27-07-2019 17:55 Laatste update: 18:01
40

Erik ten Hag is het niet eens met Hans Kraay jr., die vindt dat Quincy Promes 'het nog niet heeft laten zien' bij het Nederlands elftal op de flanken. Ten Hag wijst op het aantal interlands dat Promes gespeeld heeft.

Kraay jr. benoemt dat de concurrentie voorin bij Ajax moordend is. Ten Hag hoopt echter niet dat er nog iemand vertrekt. "Dat hoop ik niet. We hebben spelers die in de spits en op tien kunnen spelen. We weten niet wat er gaat gebeuren op de transfermarkt. We hebben vol geïnvesteerd in Promes en Lang komt eraan. Hopelijk gaan we veel wedstrijden spelen."

Vervolgens toont Kraay jr. zich kritisch tegenover Promes. "Hij heeft bijna veertig interlands gespeeld, dus hoe kun je nou zeggen dat hij het nog niet heeft laten zien?", countert Ten Hag. "Hij hoort bij de vaste kern van Oranje. Het is duidelijk dat hij de laatste stap moet zetten om bij de eerste elf te komen."

Ronald de Boer, die in de studio van FOX analyseert, acht de kans klein dat Ajax met de huidige selectie de competitie ingaat. "Dat gaat zeker niet gebeuren. Er gaat een buitenspeler weg, of het nou Ziyech is of Neres. Of misschien allebei. Wat Ziyech betreft, het ligt eraan wat hij zelf wil. Als de club die hij wil niet komt, blijft hij misschien. Ik denk dat de kans groot is dat er een weggaat. Dan heb je nog genoeg concurrentie voorin."