Kwakman ziet Hendrix en fronst wenkbrauwen: 'Waarom? Gebeurt hem iets te vaak'

Kwakman ziet Hendrix en fronst wenkbrauwen: 'Waarom? Gebeurt hem iets te vaak'

27-07-2019 19:20
91

FOX Sports-analist Kees Kwakman begreep niets van de tackle die Jorrit Hendrix vlak voor rust inzette op Donny van de Beek. De controleur uit Panningen gleed hard door op zijn tegenstander, terwijl hij al geel had gepakt.

Hendrix werd even hiervoor al teruggefloten vanwege gevaarlijk spel ten opzichte van Daley Blind. Arbiter Dennis Higler besloot echter om geen tweede gele kaart uit te delen, tot onbegrip van Kwakman. "Bij Blind had hij al mazzel. Bij Van de Beek had hij nog meer mazzel, omdat hij opspringt en weinig theater maakt. Waar het om gaat: waarom doe je dit?", vraagt de Volendammer zich hardop af. "Over de middellijn, je hebt al geel. Gebeurt hem iets te vaak."

Even later kreeg Cody Gakpo wél geel voor gevaarlijk spel ten opzichte van Perr Schuurs. Ronald de Boer begreep wel waarom Higler hier wel een kaart trok, terwijl hij het moment tussen Hendrix en Blind onbestraft liet. "Ik moet pleiten voor de scheids, hij had Blind niet aan zien komen. Gakpo zag het hoofd van Schuurs wel. Die kon besluiten: ik doe het niet. Maar Hendrix zag Blind totaal niet komen."

De Limburger werd tijdens de rust vervangen door Erick Gutiérrez.