Update: Goed nieuws voor Utrechtse thuisblijvers, RTL 7 zendt wedstrijd alsnog uit

Update: Goed nieuws voor Utrechtse thuisblijvers, RTL 7 zendt wedstrijd alsnog uit

28-07-2019 08:14 Laatste update: 29-07-2019 19:05
123

Een aantal fans van FC Utrecht is niet te spreken over het uitzendbeleid van FOX Sports en Veronica. De Europa League-wedstrijd tegen Zrinjski Mostar van donderdag 1 augustus zal niet worden uitgezonden door beide zenders.

Veronica heeft zich verzekerd van het recht om de voorrondewedstrijden van de Europa League live uit te zenden: donderdagavond waren achtereenvolgens FC Utrecht-Zrinjski en BK Häcken-AZ te zien op het open net. De returnwedstrijden zijn echter tegelijk geprogrammeerd: AZ trapt om 18.30 uur af in Zweden en FC Utrecht begint een half uur later tegen Zrinjski. Veronica heeft ervoor gekozen om alleen de wedstrijd van AZ live uit te zenden.

Dit is tegen het zere been van FC Utrecht-fan Sonny, die een online petitie is gestart, in de hoop dat FOX Sports de wedstrijd alsnog uit wil zenden. 'We willen op 1 augustus natuurlijk attractief voetbal zien met passie en strijd in een rood-wit tenue. Commonnnn Utreg! Breng je stem uit en zorg ervoor dat we volgende week 'gewoon' worden uitgezonden op FOX Sports', is zijn boodschap. De petitie is na bijna 24 uur al ruim vijfduizend keer ondertekend. Initiatiefnemer Sonny mikt op 7500 sympathisanten.

Zowel FC Utrecht als AZ moet nog flink aan de bak om de derde voorronde van de Europa League te berieken. FC Utrecht speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Zrinjski en zal minstens één keer moeten scoren. AZ neemt een 0-0 stand mee naar Zweden.

Update 29/7 19.05: De wedstrijd tussen Zrinjski Mostar en FC Utrecht is toch op het open net te zien. RTL 7 gaat het Europa League-duel uitzenden, maakt de club maandag bekend via de officiële kanalen. "We zijn er bijzonder blij mee dat we na een intensieve periode van onderhandelingen met diverse partijen tot een akkoord zijn gekomen met RTL 7", aldus commercieel directeur Joost Broerse.