'Piqué blijft zakelijk aan de weg timmeren en krijgt zeggenschap over tweede club'

'Piqué blijft zakelijk aan de weg timmeren en krijgt zeggenschap over tweede club'

28-07-2019 08:45
31

Gerard Piqué heeft opnieuw een club uit de lagere regionen van het Spaanse voetbal overgenomen. Na vierdedivisionist FC Andorra is het Catalaanse Gimnàstic Manresa aan de beurt, meldt Marca.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde sportkrant heeft een meerderheid van het bestuur al ingestemd met de overname door Kosmos Holding, het bedrijf waarvan Piqué mede-eigenaar is. De centrale verdediger wil direct aan de slag met zijn nieuwe club, die volgens Marca een nieuwe grasmat en lichtinstallatie tegemoet kan zien.

Het is de bedoeling dat Piqué's clubs Gimnàstic Manresa en FC Andorra, waar oud-Ajacied Gabri actief is als trainer, nauw met elkaar samen gaan werken. De club uit Andorra beschikt alleen over een eerste elftal en Gimnàstich Manresa zal als opleidingsclub moeten fungeren. Piqué hoop FC Andorra deze zomer via juridische weg te laten promoveren naar de Segunda Division B, het derde niveau van Spanje. CF Reus Deportiu is vanwege financiële problemen één divisie teruggezet en FC Andorra is één van de clubs die zich gemeld heeft om de vrijgekomen positie over te nemen, meldt Marca.