Geen Keuken Kampioen Divisie, maar Europa League: Excelsior neemt afscheid

Geen Keuken Kampioen Divisie, maar Europa League: Excelsior neemt afscheid

28-07-2019 09:26
11

Excelsior heeft na één seizoen afscheid alweer genomen van Denis Mahmudov. De 29-jarige aanvaller van Noord-Macedonië gaat zijn geluk beproeven in Armenië en heeft zich voor één seizoen verbonden aan Pyunik Yerevan.

De Kralingers hebben het nieuws bevestigd via de clubsite. Mahmudov was vorig seizoen overgekomen van FC Dordrecht en had nog een contract voor één seizoen. Hoeveel Excelsior voor hem heeft geïncasseerd, laat de Rotterdamse Eredivisie-degradant in het midden. Mahmudov speelde vorig seizoen negentien Eredivisie-wedstrijden, meestal als invaller. Tijdens de fataal verlopen play-offduels met RKC Waalwijk ontbrak hij vanwege een blessure.

De oud-speler van onder meer AGOVV, PEC Zwolle, Sparta en Telstar is al bekend met de Armeense competitie: tijdens het voorjaar van 2016 kwam hij uit voor FC Banants Yerevan. De nieuwe club van Mahmudov komt uit in de voorrondes van de Europa League. Pyunik ontdeed zich eerst van het Noord-Macedonische KF Shkupi en won donderdag met 2-1 van het Tsjechische Jablonec. De return in Tsjechië wordt afgewerkt op donderdag 1 augustus.