Gehavende Blind vol onbegrip: Als Donny niet springt, dan breekt hij zijn been

Gehavende Blind vol onbegrip: "Als Donny niet springt, dan breekt hij zijn been"

28-07-2019 09:59
320

Daley Blind kwam gehavend uit de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV. De doelpuntenmaker werd voor rust in zijn gezicht geraakt door Jorrit Hendrix, die even later hard doorgleed op Donny van de Beek.

Arbiter Dennis Higler besloot om in beide gevallen geen tweede gele kaart te trekken voor Hendrix, tot onbegrip van Blind. "Met al geel op zak raakt hij mij onder mijn oog. En als Donny niet springt, dan breekt hij zijn been", wordt de linkspoot geciteerd door De Telegraaf. "Of de scheidsrechter was zijn kaarten even kwijt, of hij wilde hem sparen."

Wedden

Meer odds

Veel reden tot klagen had Blind echter niet: Ajax won mede dankzij één treffer van de linkspoot met 2-0 van PSV, pakte de eerste prijs van het seizoen en tankte vertrouwen voor de dubbele Champions League-confrontatie met PAOK Saloniki. "We speelden met zes andere jongens, dus het was nog wennen. Maar je ziet dat de spirit goed is. Jongens komen eerder terug van vakantie om er weer bij te zijn", doelt hij op André Onana en Hakim Ziyech.

Ajax start het Eredivisie-seizoen op zaterdag 3 augustus met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Drie dagen later gaan de Amsterdammers op bezoek bij PAOK. De return in Amsterdam vindt plaats op dinsdag 13 augustus, na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.