FOX Sports erkent 'ingrijpende wijziging': 'Minder vaak Ajax, PSV en Feyenoord'

FOX Sports erkent 'ingrijpende wijziging': 'Minder vaak Ajax, PSV en Feyenoord'

28-07-2019 11:28 Laatste update: 15:20
127

FOX Sports gaat op het hoofdkanaal minder wedstrijden van de traditionele top-drie uitzenden. Een woordvoerder van de voetbalzender bevestigt dat aan Totaal TV. De website concludeert dat het een 'ingrijpende wijziging' betreft. 

FOX Sports 1 maakt bij onder meer T-Mobile, Canal Digitaal en - sinds deze zomer - KPN deel uit van het basispakket. De afgelopen jaren werden competitieduels van Ajax, PSV en Feyenoord standaard uitgezonden op het eerste kanaal. Daar komt nu verandering in, bevestigt woordvoerder Maarten van Rooijen in gesprek met Totaal TV

Wedden

Meer odds

"FOX Sports 1 is ons visitekaartje, met een selectie van de beste FOX Sports-programma's en natuurlijk met elke week live voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker en UEFA Europa League. Op vrijdagen trappen we het weekend af met een uniek schakelkanaal, met alle live hoogtepunten van die avond uit de Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie en Bundesliga."

"Op zaterdag en zondag kan er op FOX Sports 1 genoten worden van live Eredivisievoetbal op zowel zaterdag als zondag. (...) Daar zitten ook regelmatig wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV tussen, maar minder frequent dan voorheen. Voor wie echt geen wedstrijd van zijn of haar favoriete club wil missen zijn er uiteraard extra aanvullende FOX Sports-pakketten."

Geen één-tweetje
Toen afgelopen maand bekend werd dat FOX Sports 1 onderdeel ging uitmaken van het basispakket van KPN, één van de grootste kabelgiganten van Nederland, ontstond het gerucht dat het hoofdkanaal van de voetbalzender een andere invulling ging krijgen. Daar zou KPN bij FOX Sports op hebben aangedrongen, beweren boze tongen, aangezien voetbalfans nu waarschijnlijk sneller kiezen voor een extra pakket. Van een één-tweetje is echter geen sprake, bezweert Van Rooijen.

"FOX Sports gaat over de programmering, de distribiteurs over zaken als pakketindeling en prijs."