'Fortuna neemt afscheid van Senegalees jeugdinternational en komt snel met nieuws'

'Fortuna neemt afscheid van Senegalees jeugdinternational en komt snel met nieuws'

28-07-2019 15:51 Laatste update: 16:39
10

Fortuna Sittard neemt afscheid van middenvelder Amadou Ciss. Volgens 1Limburg vertrekt de 19-jarige Ciss op huurbasis naar MSK Zilina uit Slowakije. Ciss speelde slechts één seizoen voor de Limburgers.

Het lokale medium meldt dat MSK Zilina de Senegalees huurt, maar weet niet of er een optie tot koop is opgenomen in het huurcontract. De deal zou op enkele formaliteiten na rond zijn. Ciss werd een jaar geleden met veel bombarie binnengehaald door Fortuna, dat veel van de middenvelder verwachtte. Het talent van Ciss kwam er echter nooit uit, want hij kwam slechts tien keer in actie voor de club uit Sittard. In die wedstrijden speelde hij nooit langer dan dertig minuten.

De interesse van Zilina lijkt dan ook gebaseerd te zijn op het jeugd-WK waar Ciss voor Senegal uitkwam. De tiener maakte daar indruk en dat heeft de Slowaakse topclub ertoe doen besluiten om hem alsnog een kans te geven.

1Limburg schrijft ook dat Fortuna binnen afzienbare tijd een nieuwe verdediger gaat presenteren. "We voeren gesprekken met deze kandidaat, maar ik heb goede hoop dat we hem voor de wedstrijd tegen AZ (op zondag 4 augustus, red.) binnen hebben", laat technisch manager Sjoerd Ars weten. Daarnaast zijn er ook nog altijd gesprekken gaande met middenvelder José Rodriguez, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Mainz.