Feyenoord verliest traditionele seizoensopening in De Kuip na blunder van Van Beek

28-07-2019 16:33 Laatste update: 23:26
180

Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd van het seizoen, één week voor de officiële competitiestart in de eigen Kuip, niet in winst weten om te zetten. Southampton ging er in Rotterdam met een 1-3 overwinning vandoor.

Al vroeg keek Feyenoord tegen een achterstand aan en dat was te danken aan een blunder van Sven van Beek. Zijn aanname onder druk was bijzonder matig, waardoor hij de bal verspeelde aan Ché Adams. Laatstgenoemde werkte de bal met een sliding vervolgens het doel in van keeper Kenneth Vermeer.

De Rotterdammers, die in de eerste helft Sam Larsson en de ongelukkige Van Beek geblesseerd zagen uitvallen, kwamen nog voor rust via Orkun Kökcü op gelijke hoogte. Hij rondde goed voorbereidend werk van Dylan Vente uitstekend af. 1-1 was echter niet de ruststand, want voormalig VVV-verdediger Maya Yoshida trof nog doel na een afgeslagen vrije trap.

Na de pauze speelden de Engelsen met tien andere namen en kwam ook Wesley Hoedt in actie. Dat deed Southampton weinig goed, want Feyenoord was in de tweede helft de bovenliggende partij. De Rotterdammers wisten dat overwicht echter niet om te zetten in doelpunten, waarna Sofiane Boufal vlak voor tijd ook nog de 1-3 scoorde.

Feyenoord: Vermeer; St. Juste, Botteghin, Van Beek (42. Van der Heijden), Haps (75. Malacia); Fer (66. Kelly), Kökcü (75. Narsingh), Burger; Berghuis, Vente (73. Bannis) en Larsson (7. Sinisterra).