Dramatisch debuut Kompany: thuisnederlaag voor Anderlecht en scorende Vlap

28-07-2019 17:11 Laatste update: 20:02
36

Het competitiedebuut van Vincent Kompany als trainer/speler van Anderlecht is zondagmiddag in het water gevallen. Voor eigen publiek ging de topclub uit Brussel met 2-1 onderuit tegen KV Oostende.

Tijdens de eerste competitieronde in de Jupiler Pro League stelde verloren zoon Kompany zichzelf op in het centrum van de defensie. Ook Michel Vlap stond in de basis. De van Manchester City gehuurde Philippe Sandler zat op de bank.

Het competitiedebuut van Vlap bij Paars-Wit kon niet beter: na twaalf minuten schoot de aanvallende middenvelder knap raak. Even later leek Vlap ook zijn tweede treffer te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Aan de andere kant van het veld ging een goal van Ronald Vargas wél door. Oostende-aanvaller Junior Sakala vergalde de rentree van Kompany uiteindelijk volledig door diep in de tweede helft de winnende treffer te maken. Sandler viel overigens niet in, routinier Samir Nasri deed dat na rust wel. Kompany speelde het duel uit.