Speculatie in Frankrijk: speurend Olympique Lyon 'droomt' van komst Ziyech

Speculatie in Frankrijk: speurend Olympique Lyon 'droomt' van komst Ziyech

28-07-2019 19:26 Laatste update: 19:58
167

Olympique Lyon 'droomt' van de komst van Hakim Ziyech. Dat meldt Foot Sur 7 zondag op basis van 'meerdere bronnen' rondom de Franse topclub. Lyon, dat deze zomer 133 miljoen euro verdiende aan transfers en zelf 63 miljoen euro investeerde, is op zoek naar een nieuwe spelmaker. 

Eerder deze maand werd Nabil Fékir voor ongeveer 20 miljoen euro verkocht aan Real Betis. Het contract van de linkspoot liep in 2020 af en dus was L'OL min of meer gedwongen om hem deze zomer voor een relatief lage prijs te laten gaan.

Verder verdiende Lyon grof geld aan Tanguy Ndombélé (naar Tottenham Hotspur voor 60 miljoen) en Ferland Mendy (naar Real Madrid voor 48 miljoen). Nu is technisch directeur Juninho op zoek naar een nieuwe nummer 10; de Ligue 1-grootmacht 'droomt van Ziyech', laten verschillende bronnen aan Foot Sur 7 weten.

Verwacht werd dat Ziyech (26) na een topseizoen bij Ajax snel een transfer zou maken naar een topclub. Voorlopig speelt de Marokkaanse stilist echter gewoon in Amsterdam. Zaterdag viel Ziyech in tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. Eerder deze zomer leidde belangstelling van Sevilla niet tot een transfer. Een jaar geleden werd Ziyech ook al aan Lyon gelinkt.