'Moegestreden' Feyenoord-talent: 'Ik zit dicht tegen een basisplek aan'

'Moegestreden' Feyenoord-talent: 'Ik zit dicht tegen een basisplek aan'

28-07-2019 20:52
91

Wouter Burger kijkt met een goed gevoel terug op de voorbereidingsperiode bij Feyenoord. De jonge middenvelder (18) speelde tegen Southampton zijn eerste volledige wedstrijd en was na afloop helemaal gesloopt.

"Ja, moe. Dit waren mijn eerste negentig minuten voor Feyenoord in een oefenwedstrijd. Ik ben er blij mee, maar wel moegestreden", vertelt Burger aan FOX Sports. "Het was de eerste keer. Ook in De Kuip, dus heel erg mooi. Spannend? Nee, ik vind het gewoon lekker. Een lekker veld, mooie sfeer en mooie stadion."

Burger heeft het afgelopen seizoen veel stappen gezet in zijn ontwikkeling. Nu voelt de middenvelder zich beter. Hij denkt zelfs dat hij dicht tegen een basisplek aanzit. "Het lijkt vanzelf te gaan. Het is wat meer frissigheid. We hebben ook een nieuwe trainer (Jaap Stam, red.) Het is even wat anders. Dat heeft me goed gedaan. Ik voel me heel lekker en het gaat goed op de trainingen. Ik mag tevreden terug kijken op de trainingen."

"Ik zit er dicht tegenaan. Dat is een mooie samenvatting, denk ik. Het is aan de trainer. Ik vind dat het lekker gaat, daar ben ik blij mee. Ik vind dat ik de concurrentiestrijd goed aanga. Het is aan mij om de volgende week maken. Volgende week basis (tegen Sparta, red.)? Ik hoop het, we gaan het zien."