Nieuwe taken voor Blind bij Ajax: 'Ben er geen half uur mee bezig geweest'

Nieuwe taken voor Blind bij Ajax: 'Ben er geen half uur mee bezig geweest'

28-07-2019 21:41
118

Daley Blind speelde zondag tegen PSV op een voor hem ongebruikelijke positie. Erik ten Hag koos voor Lisandro Martínez en Perr Schuurs in het hart van de verdediging, waardoor Blind de centrale middenvelder was. Blind is bekend met die positie, maar speelde daar vorig jaar oktober (tegen Bayern München in de Champions League) voor het laatst.

Blind keek voor zichzelf wat beelden terug om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het duel met PSV. "Ik moest me weer een beetje inleven, omdat het alweer zo'n poos geleden was. Het was eventjes wennen, maar als je er vaker speelt, komt het vanzelf weer", vertelt hij aan Ajax Life.

Blind moest even schakelen toen hij hoorde dat hij tegen PSV op het middenveld zou gaan spelen. "De laatste keer dat ik in deze formatie op het middenveld stond, was vorig seizoen. Nog voor de winterstop. Dan is het voor mij ook weer wennen, maar het ging goed."

"Het gaat gewoon om bepaalde vastigheden en hoe je als middenvelder moet staan bij druk zetten of juist in balbezit. Het zijn kleine puntjes waar je naar kijkt op die beelden. Ik ben er geen halfuur mee bezig geweest..."