'Feyenoord zoekt versterkingen en wil drie miljoen betalen voor WK-uitblinker'

'Feyenoord zoekt versterkingen en wil drie miljoen betalen voor WK-uitblinker'

29-07-2019 07:40
72

Feyenoord is in de zoektocht naar versterking voor de aanval uitgekomen in Oekraïne. Dat meldt Football Gazeta. Danylo Sikan, een achttienjarige spits van Shakhtar Donetsk, schijnt op het Rotterdamse lijstje te staan.

Sikan maakte begin 2019 de overstap naar Shakhtar Donetsk en speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Mariupol. In totaal kwam hij daar tot slechts 153 minuten. De aanvaller lijkt zich echter deze zomer in de kijker te hebben gespeeld bij Feyenoord. Sikan maakte op het WK 020 indruk met vier doelpunten namens toernooiwinnaar Oekraïne.

Bij Shakhtar Donetsk loopt het contract van Sikan nog twee jaar door. Na het WK voegde hij zich definitief bij de hoofdmacht van de Oekraïense topclub. Feyenoord zou bereid zijn een slordige drie miljoen euro voor Sikan te betalen. Het is onduidelijk of Shakhtar Donetsk wil meewerken aan een transfer.

De vermeende belangstelling van Feyenoord komt niet volledig uit de lucht vallen, omdat de Rotterdammers behoefte hebben aan versterking in de voorhoede. Nicolai Jörgensen is de komende tijd uit de roulatie met een knieblessure. Trainer Jaap Stam heeft alleen Dylan Vente (20) en Nouafal Bannis (17) achter de hand.