Blind herhaalt onbegrip: 'Het zegt genoeg dat hij in de rust werd gewisseld'

Blind herhaalt onbegrip: 'Het zegt genoeg dat hij in de rust werd gewisseld'

29-07-2019 07:58
192

Daley Blind herhaalt in de Volkskrant zijn onbegrip over het uitblijven van een rode kaart voor Jorrit Hendrix. De middenvelder van PSV ging in de ogen van de Ajacied meerdere keren over de schreef in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (2-0).

Met geel op zak speelde Hendrix tot twee keer toe met vuur. "Het is wel duidelijk dat hij een extra kaart verdiende", aldus Blind, die zelf een blauw oog overhield aan een duel met Hendrix. "Als je iemand tegen het hoofd schopt en vervolgens Donny van de Beek boven zijn enkel raakt, kun je voor minstens één van die twee overtredingen een gele kaart trekken."

Dennis Higler liet Hendrix echter op het veld staan, tot onbegrip van Blind. "Misschien kon Higler zijn kaarten even niet vinden of spaarde hij Hendrix. Het zegt genoeg dat de trainer van PSV (Mark van Bommel, red.) hem in de rust heeft gewisseld. Maar PSV had al voor rust met tien man moeten staan."

PSV eindigde de wedstrijd in Amsterdam overigens wel met tien man, nadat Sam Lammers was uitgevallen met een knieblessure. Van Bommel had toen al drie wissels gebruikt. Lammers mist komende dinsdag (20.00 uur) de return tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League.