De Mos bombardeert Ajax tot topfavoriet: 'Bij PSV hangt een raar sfeertje'

De Mos bombardeert Ajax tot topfavoriet: 'Bij PSV hangt een raar sfeertje'

29-07-2019 15:24 Laatste update: 15:26
222

Wat Aad de Mos betreft, is de Eredivisie-kampioen van 2019/20 al bekend. De analist en oud-trainer is overtuigd van titelprolongatie voor Ajax. De Mos laat dat in gesprek met het Algemeen Dagblad blijken. Er zit wél een addertje onder het gras. 

De grote vraag die voetballiefhebbers die deze week bezighoudt: wie wordt kampioen van Nederland? De Mos heeft z'n antwoord snel paraat. "Ja dat is heel simpel: Ajax. Het enige wat ze daar van af kan houden is een vroege uitschakeling voor de Champions League. Die wedstrijden tegen PAOK Saloniki worden dus heel belangrijk", wordt hij geciteerd.

"Verliezen ze daar, dan krijg je gelijk druk. Ellende, iedereen in mineur, druk op het bestuur, op de spelersgroep, alles. Misschien daardoor nog wat transfers en dan ben je de pineut."

Ajax is 'alleen al voetballend zóveel beter' dan alle andere Eredivisie-ploegen, vindt De Mos. "En ik heb al gezien: die Lisandro Martínez achterin is een beest. Ajax heeft straks die Zuid-Amerikaanse mentaliteit in de ploeg die PSV vroeger had."

PSV
"Bij PSV hangt trouwens een raar sfeertje. Zelfs de fanatiekste supporters daar lijken zich al neer te leggen bij de hegemonie van Ajax. Nu al. Dat is opmerkelijk", vindt De Mos. "En dan dat schelden van Van Bommel bij de Johan Cruijff Schaal tegen Ten Hag. Er zit daar onderhuids venijn."