Update: Griekse bond maakt aanstelling van Van 't Schip officieel

Update: Griekse bond maakt aanstelling van Van 't Schip officieel

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 17:49wo 31-07-2019 om 17:49

John van 't Schip wordt deze week gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Griekenland. Dat meldt het Griekse Gazzetta. Aron Winter en Michael Valkanis gaan in het kielzog van Van 't Schip ook aan de slag in Zuid-Europa. 

Eerder deze maand sijpelde al het gerucht door dat Van 't Schip een belangrijke kandidaat was bij de Griekse voetbalbond. De Europees Kampioen van 2004 is sinds het vertrek van Angelos Anastasiadis op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Het lijkt er nu op dat de keuze definitief op Van 't Schip (55) is gevallen. Sinds eind 2018 zit de oefenmeester zonder club. Van 't Schip werd toen op non-actief gesteld door PEC Zwolle. Eerder was hij trainer in Mexico, Australië en Enschede, bij FC Twente. 

Het is de bedoeling dat Winter en Valkanis de assistenten van Van 't Schip worden bij het nationale elftal van Griekenland. Winter maakte afgelopen seizoen onderdeel uit van de technische staf van Ajax. In de zomer kreeg Winter een andere rol bij de kampioen. Met Valkanis werkte Van 't Schip in Australië en Zwolle samen.

Update 31.7 17.49 uur: Van 't Schip is officieel aangesteld als bondscoach van Griekenland. De Nederlander tekent een driejarig contract bij de Griekse bond. Valkanis en Winter worden zijn assistenten.

Van 't Schip zit op 5 september voor het eerst op de bank, als Griekenland het in de EK-kwalificatie opneemt tegen Finland. Drie dagen later wacht voor eigen publiek een duel met Liechtenstein. Griekenland staat na vier wedstrijden op de vierde plek in Groep J. Italië is koploper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws