'Grote onrust bij nieuwe club Cillessen: ruziënde directeur weg, trainer stapt op'

'Grote onrust bij nieuwe club Cillessen: ruziënde directeur weg, trainer stapt op'

29-07-2019 16:20 Laatste update: 16:30
32

Het is onrustig bij Valencia. In Spanje wordt maandag geschreven dat algemeen directeur Mateu Alemany hoogstwaarschijnlijk opstapt bij de nieuwe club van Jasper Cillessen. De kans is groot dat het afscheid van Alemany óók leidt tot een exit van trainer Marcelino. 

Alemany, de man die Marcelino (foto) twee jaar geleden naar Mestalla haalde, ligt in de clinch met Valencia-eigenaar Peter Lim. Marca weet dat inmiddels sprake is van een 'onwerkbare situatie'. Alemany zou nu zijn conclusies trekken en nog deze week opstappen. 

De algemeen directeur en Marcelino hebben een hechte band. Het was Alemany die de oefenmeester in 2017 naar de club haalde en hem daarna altijd steunde. Afgelopen seizoen won Marcelino met Valencia de Spaanse beker. Onder zijn leiding eindigde Valencia ook twee keer in de top-vier. Volgens Marca vindt maandag een spoedoverleg plaats tussen alle betrokken partijen. De aftocht van Alemany lijkt echter onvermijdelijk.

Valencia versterkte zich eind juni met FC Barcelona-doelman Cillessen. De nummer één van Oranje tekende voor drie seizoenen bij Los Ches