Aanvoerder Afellay 'teken van armoe': 'Blijkbaar geen supertalent à la De Ligt'

Aanvoerder Afellay 'teken van armoe': 'Blijkbaar geen supertalent à la De Ligt'

29-07-2019 17:00
205

PODCAST - Dat Ibrahim Afellay door PSV-trainer Mark van Bommel is gebombardeerd tot aanvoerder bewijst dat het de Eindhovense selectie aan leiders ontbreekt. Dat stellen de mannen van De Derde Helft in een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen, waarin ze een rondje langs de achttien clubs maken aan de hand van de eerste speelronde.

In de speciale voorbeschouwing op het nieuwe Eredivisie-seizoen hebben de mannen van De Derde Helft het over de angst van Feyenoord-trainer Jaap Stam, de druk bij Ajax en het leiderschap bij PSV.

Over dat laatste zijn de meningen verdeeld. "Het kan twee kanten opvallen. Of Van Bommel ziet dat Afellay na de winterstop weer een niveau gaat halen waarvan we zeggen: wauw, dat is die superster die ooit tot Barcelona 1 is opgeklommen. Of het legt een probleem bloot bij PSV dat er blijkbaar geen supertalent is dat het qua voetballend vermogen en uitstraling verdient om à la Matthijs de Ligt bij Ajax vorig jaar die band al te krijgen. Dan is het een teken van armoe eigenlijk", klinkt het. "Ik vrees dat het dat stukje armoe gaat blootleggen."

Beluister hier op Apple Podcast
Beluister op Spotify

De afleveringen zijn op alle podcastplatformen te horen!

In De Derde Helft-podcast delen Titus, cultheld Koen 'Snijboon' en de broers Gijs en Tim hun eigen kijk op de Eredivisie en Champions League. Heel serieus nemen ze zichzelf niet. Met hun snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten brengen ze de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie naar je oorschelp. Borrelpraat deluxe. Luister nu de nieuwste aflevering!