'Horrorscenario' voor Stam: 'Je wil naar de basis toe, maar jongens vallen weg'

'Horrorscenario' voor Stam: 'Je wil naar de basis toe, maar jongens vallen weg'

29-07-2019 19:58
130

Voor Feyenoord-trainer Jaap Stam is een 'horrorscenario' uitgekomen, vertelt hij aan Feyenoord TV. In de week dat de Eredivisie weer begint, valt de ene na de andere potentiële basisspeler weg met een blessure.

Nicolai Jörgensen was al langere tijd uit de roulatie en ook Sam Larsson, Jens Toornstra en Sven van Beek hebben zich in de ziekenboeg gemeld. De blessure van Larsson valt mee, maar Toornstra en Van Beek zullen meer tijd nodig hebben, aldus Stam. "Jens heeft last van zijn enkel. We hopen dat het niet te lang gaat duren, maar op dit moment is hij nog niet klaar om te trainen. Sven moet ook geëvalueerd worden in het ziekenhuis. We moeten kijken of dat zo snel mogelijk opgelost kan worden. Soms kun je wel dingen willen, maar heb je meer tijd nodig."

De dienstdoende interviewer spreekt van een horrorscenario en krijgt bijval van Stam. "Dat is het ook. Je wil in de eindfase van zo'n voorbereiding naar je basis toe. Dan hoop je automatismes in je elftal te krijgen, dat het makkelijker gaat in iedereen weet wat hij moet doen. Maar bij ons vallen er dus jongens uit."

Feyenoord sloot de voorbereiding maandag af met een 5-1 zege op Jong FC Utrecht, in een besloten oefenwedstrijd. Zondag komt stadgenoot Sparta naar De Kuip.