Ten Hag looft Dolberg: 'Hij heeft ongelooflijk verdedigd, uitstekend begonnen'

Ten Hag looft Dolberg: 'Hij heeft ongelooflijk verdedigd, uitstekend begonnen'

29-07-2019 20:59
135

Ajax-trainer Erik ten Hag is te spreken over de ontwikkeling van Kasper Dolberg. De Deense spits kwam zaterdag al na 35 seconden tot scoren tijdens de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV.

Dolberg heeft een moeizaam seizoen achter de rug, waarin hij veelvuldig met blessures kampte, maar heeft ditmaal de voorbereiding van begin tot eind mee kunnen draaien. Tegen PSV maakte hij een scherpe, gedreven indruk, vindt zijn trainer. "We weten allemaal hoe goed hij is. Hij moet het alleen om gaan zetten. Ik denk dat hij iets is veranderd qua bewustzijn", vertelt Ten Hag aan Ajax TV.

Ten Hag heeft met Dolberg gesproken en erop gehamerd dat hij meer arbeid moet verrichten tijdens het drukzetten. Die boodschap is overgekomen, stelt de trainer tot zijn tevredenheid vast. "Hij heeft ongelooflijk verdedigd, dat moet hij verder uitbreiden. De pressie begint bij hem, daar moet hij leidend in zijn. Nou, dat moet hij negentig minuten lang op de mat brengen, dat eisen wij van hem. En als je dan ook ziet hoe actief hij is in balbezit, dan kun je rustig zeggen dat Kasper uitstekend aan het seizoen is begonnen."