'Volgens mij heeft Berghuis PSV laten weten dat hij niet wil of kan'

'Volgens mij heeft Berghuis PSV laten weten dat hij niet wil of kan'

29-07-2019 23:52 Laatste update: 30-07-2019 00:07
133

Steven Berghuis maakt deze zomer niet de overstap naar PSV. Die verwachting spreekt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International uit. Krabbendam denkt dat Berghuis al aan PSV heeft laten weten dat hij niet komt

PSV zit al weken achter Berghuis aan om het eventuele vertrek van Steven Bergwijn en/of Hirving Lozano op te vangen, maar Feyenoord wil hem niet laten gaan. "Hij gaat niet. Ze zitten in een hartstikke moeilijke spagaat. Je moet eigenlijk je beste speler verkopen om je elftal op andere posities te versterken. Dat is lastig, maar hij gaat niet", zegt Krabbendam bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Berghuis heeft zich de afgelopen weken stil gehouden en gaf geen enkel interview. "Het lukt niemand. Hij houdt zich mysterieus stil, maar hij gaat gewoon niet", zegt Krabbendam. "Volgens mij heeft hij PSV laten weten dat hij niet wil of kan en dat het te laat is om die kant op te gaan, want de competitie begint volgende week."

Feyenoord staat financieel en kwalitatief een straatlengte achter op Ajax en PSV. De Rotterdammers hebben de boot na het behaalde kampioenschap in 2017 gemist, zegt Krabbendam. "Het is vervelend omdat je twee jaar geleden kampioen bent geworden. Toen was het moment daar om de aansluiting te vinden. Toen kwam het geld binnen."

"Er is veel geïnvesteerd, in de opleidingen, maar ook in de spelers. Die hebben uiteindelijk niet gebracht wat men had verwacht. Het geld kun je maar één keer uitgeven. Ze hebben ook de lopende contracten van spelers die al heel lang bij Feyenoord zitten verlengd. Kom er dan maar vanaf. Doorselecteren is heel belangrijk binnen zo'n club, dat is gewoon niet gebeurd."