'Van Bommel zet 'gepasseerd' viertal weer in de basis tijdens returnduel in Basel'

'Van Bommel zet 'gepasseerd' viertal weer in de basis tijdens returnduel in Basel'

30-07-2019 07:14
216

PSV-trainer Mark van Bommel lijkt voor de returnwedstrijd tegen FC Basel terug te grijpen op de opstelling die hij voor het heenduel gebruikte, verwacht het Eindhovens Dagblad. Nick Viergever, Erick Gutiérrez, Hirving Lozano en Donyell Malen keren in dat geval terug in de basis.

Debutant Olivier Boscagli, Jorrit Hendrix, Cody Gakpo en Sam Lammers kregen zaterdag tegen Ajax een kans in de basis, omdat Van Bommel het bovengenoemde viertal rust wilde geven. Op Lammers hoeft de trainer sowieso niet te rekenen: de van sc Heerenveen teruggekeerde spits liep in de Johan Cruijff Arena een knieblessure op en staat voorlopig buitenspel. Gelegenheidslinksback Michal Sadílek lijkt wederom de voorkeur te krijgen boven nieuwelingen Boscagli en Toni Lato.

FC Basel begint met een 2-3 achterstand aan het Champions League-duel en zal moeten komen in het eigen St. Jakob-Park. PSV rekent op de snelheid van Lozano, Malen, Steven Bergwijn en Bruma, die bediend zouden moeten worden door Grutiérrez. Het treffen in Zwitserland begint om 20.00 uur.

De vermoedelijke PSV-opstelling: Zoet; Dumfries, Luckassen, Viergever, Sadílek; Rosario, Bergwijn, Gutiérrez; Lozano, Malen, Bruma.