Update: Huiberts: 'Er is contact met Spartak Moskou, dat loopt op dit moment'

Update: Huiberts: 'Er is contact met Spartak Moskou, dat loopt op dit moment'

30-07-2019 15:00 Laatste update: 15:02
139

Guus Til gaat donderdag- of zondagavond mogelijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ afwerken. De aanvoerder van de Alkmaarders staat in de nadrukkelijke belangstelling van Spartak Moskou en ziet een transfer naar de Russische competitie zelf ook zitten.

De onderhandelingen tussen AZ en Spartak zijn op de achtergrond gaande, maar beide clubs hebben elkaar nog niet gevonden, meldt het Algemeen Dagblad. Til is in afwachting van witte rook 'gewoon' met zijn ploeggenoten mee naar Zweden gereisd, waar AZ het donderdag op zal nemen tegen BK Häcken. Drie dagen na de Europa League-confrontatie wacht de eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Of AZ voor die tijd een akkoord bereikt met Spartak, zal nog moeten blijken. De nummer vijf van de vorige Premjer Liga-jaargang had zijn pijlen eerst gericht op PSV'er Gastón Pereiro, maar kwam er niet uit met diens zaakwaarnemer. AZ zou Fortuna Sittard-uitblinker Mark Diemers op het oog hebben, voor het geval Til vertrekt uit Alkmaar.

Update 15.00: Voor de camera van AZ TV vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts dinsdag dat de formatie uit Alkmaar in gesprek is met Spartak Moskou. "Er is contact geweest, dat loopt op dit moment. Ik kan daar niet veel over zeggen. Er is nog niets definitief, nee."