Bale spreekt na zes seizoenen nog geen Spaans: Regelrechte belediging

Bale spreekt na zes seizoenen nog geen Spaans: "Regelrechte belediging"

30-07-2019 08:59 Laatste update: 09:31
162

John Toshack, voormalig trainer van Real Madrid én bondscoach van Wales, ziet de situatie van Bale met lede ogen aan. De voormalige duurste voetballer ter wereld ligt op ramkoers met De Koninklijke.

Real Madrid hield een transfer van Bale naar het Chinese Jiangsu Suning tegen en liet de linkspoot thuis voor de strijd om de Audi Cup in München. Toshack, die Bale als zestienjarige liet debuteren voor Wales, hoopt dat zijn oude pupil snel weer op het veld te zien is. "Ga lekker voetballen en laat je niets vertellen door je zaakwaarnemers. Toon wat meer persoonlijkheid, je hebt geen zaakwaarnemers nodig die namens jou spreken. Jij moet hun vertellen wat jij wil en waar jij wil spelen", laat de zeventigjarige Welshman weten aan BBC Radio 5.

Toshack vindt bovendien dat Bale beter had moeten integreren in Madrid. De linkspoot heeft zijn zesde seizoen namens De Koninklijke achter de rug, maar spreekt nog altijd geen Spaans. "Dat is een regelrechte belediging voor de mensen die daar werken. Het doet me verdriet dat het nu zo slecht gaat. Zo zonde dat hij zich niet bezig heeft gehouden met het land waarin hij leeft en met de supporters die elke keer komen kijken."