Drenthe en Been optimistisch: 'Ik zie bij Feyenoord meer positiefs dan bij PSV'

Drenthe en Been optimistisch: 'Ik zie bij Feyenoord meer positiefs dan bij PSV'

30-07-2019 09:58 Laatste update: 10:02
126

Royston Drenthe vindt niet dat Feyenoord reden tot pessimisme heeft, met het oog op het nieuwe seizoen. De Rotterdammers verloren zondag met 1-3 van Southampton, maar volgens Drenthe zegt die uitslag niet veel.

Volgens de momenteel clubloze Rotterdammer is het geen schande dat Feyenoord van de nummer 16 van de voorbije Premier League-jaargang verliest. "Southampton speelt in de Premier League met een begroting die vele malen hoger ligt dan van welke Nederlandse club ook", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Bovendien: wat zeggen de uitslagen van die oefenpotjes nou, man? Niks."

Drenthe acht Feyenoord in staat om te wedijveren met Ajax en PSV. "Vorig jaar hebben ze het toch ook goed gedaan tegen die ploegen? Dat bedoel ik. Toeslaan op de goede momenten; dan kan Feyenoord dit seizoen best verrassen."

Mario Been sluit zich aan bij de woorden van Drenthe. Mits Steven Berghuis, Nicolai Jörgensen en Luciano Narsingh het hele seizoen fit blijven, kan Feyenoord de strijd aangaan met PSV, denkt de FOX Sports-analist. "Over wat ik van die club gezien heb ben ik namelijk niet heel positief. Die positieve puntjes zie ik bij Feyenoord wél met talentvolle jongens als Orkun Kökçü en Wouter Burger." Een kampioenschap zit er volgens Been niet in, omdat Ajax te sterk is. "Maar ik zou niet weten waarom Feyenoord niet voor de tweede plaats zou kunnen strijden."