Paris Saint-Germain heeft beet en haalt zesde versterking op bij Brands

Paris Saint-Germain heeft beet en haalt zesde versterking op bij Brands

30-07-2019 10:14
38

Het is Paris Saint-Germain eindelijk gelukt om Idrissa Gueye los te weken bij Everton. De middenvelder heeft in Parijs een contract tot 2023 getekend en levert Everton een miljoenenbedrag op.

PSG en Everton doen geen mededelingen over de transfersom, maar Engelse en Franse media weten dat Gueye ongeveer dertig miljoen euro kost. PSG zat al langer achter Gueye aan, maar greep in januari mis. Everton-directeur Marcel Brands hield vast aan zijn vraagprijs en besloot Gueye binnenboord te houden. Beide clubs bereikten onlangs alsnog een akkoord.

Wedden

Meer odds

De Senegalese international is dolblij met zijn overstap naar PSG. "Nadat ik met Senegal de Afrika Cup speelde, wilde ik een boost geven aan mijn carrière door voor Paris Saint-Germain te kiezen, een van de meest gestructureerde en ambitieuze clubs in Europa. Ik wil de directeuren, de trainer en de staf bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben."

Gueye heeft drie seizoenen het shirt van Everton gedragen. The Toffees kochten hem in 2016 van Aston Villa, waar hij slechts één seizoen speelde en indruk maakte. Gueye brak door bij het Franse OSC Lille.

Gueye is naast Abdou Diallo, Pablo Sarabia, Mitchel Bakker, Marcin Bulka en Ander Herrera de zesde zomeraanwinst van PSG.