Update: Telegraaf kondigt Hoogma-transfer naar Eredivisie aan

Update: Telegraaf kondigt Hoogma-transfer naar Eredivisie aan

30-07-2019 19:03 Laatste update: 19:01
152

FC Utrecht wil Justin Hoogma huren van TSG Hoffenheim. Dat meldt Voetbal International. Hoogma (21) werd vorig jaar door Hoffenheim verhuurd aan St. Pauli.

Utrecht zoekt nog naar een centrale verdediger. De club heeft met aanvoerder Willem Janssen en Emil Bergström slechts twee opties voor het hart van de defensie. Utrecht heeft volgens VI al contact gezocht met Hoffenheim om over een huurtransfer van Hoogma te praten. Het is niet duidelijk hoe de Duitse club daar tegenover staat. Het weekblad weet dat Utrecht concurrentie heeft van meerdere clubs, waaronder uit Duitsland.

Hoogma vertrok twee seizoenen geleden op achttienjarige leeftijd van Heracles Almelo naar Hoffenheim. De Duitse club betaalde ongeveer drie miljoen euro voor de jeugdinternational van Oranje. Hoogma kwam in zijn debuutseizoen vooral uit voor het tweede van Hoffenheim, dat in de Regionalliga speelt, het vierde niveau van Duitsland. Vorig seizoen mocht hij twee keer in actie komen in de Bundesliga.

St. Pauli huurde Hoogma vervolgens een half jaar van Hoffenheim. Voor de 2. Bundesliga-club kwam hij veertien keer uit. 

Update 19.03: FC Utrecht gaat zich inderdaad op huurbasis versterken met Hoogma. De deal is rond en wordt snel bekend gemaakt, laat De Telegraaf dinsdagavond weten. Hoogma heeft in Duitsland een contract tot medio 2021.