Duidelijke taal Van Bommel na Ajax-uit: 'Je kunt een kerel worden in drie dagen'

Duidelijke taal Van Bommel na Ajax-uit: 'Je kunt een kerel worden in drie dagen'

30-07-2019 11:40
113

Mark van Bommel zei zaterdag na het verloren duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal dat de spelers van PSV 'heel snel kerels' moeten worden. Dinsdagavond wacht al het duel met FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Van Bommel denkt dat het mogelijk is om in drie dagen tijd 'een kerel' te worden.

"Ja, natuurlijk kan dat in drie dagen", vertelde Van Bommel maandag op de persconferentie. "De dingen die we niet goed hebben gedaan zijn geen teamtactische dingen, maar dingen die je snel kunt veranderen. Basel is gemiddeld gewoon vijf jaar ouder. Dan moet je heel snel stappen maken, wil je meedoen in de Champions League."

Van Bommel moet het tegen Basel doen zonder Sam Lammers, die mogelijk enkele weken buitenspel staat. Van Bommel kon niet zeggen wat Lammers mankeert. "Ik heb graag iedere speler erbij, het maakt niet uit op welke positie. Hoe meer keuze, hoe beter. Iedere speler heeft andere kwaliteiten en een ander karakter. Als je een andere speler brengt, verandert dat ook iets voor de tegenstander."

Doelman Jeroen Zoet vindt het niet moeilijk om de nederlaag tegen Ajax een plek te geven. "Persoonlijk niet. Natuurlijk wil je iedere wedstrijd winnen, maar daar kun je nu niets meer aan doen. Voor ons is morgenavond het belangrijkste. Dat telt."