'Gesprekken werpen nu al vruchten af: Barça biedt back aan bij FC Utrecht'

'Gesprekken werpen nu al vruchten af: Barça biedt back aan bij FC Utrecht'

30-07-2019 12:28 Laatste update: 12:41
83

FC Barcelona heeft Juan Miranda aangeboden bij FC Utrecht. Dat schrijft sportkrant Mundo Deportivo dinsdag. Miranda, een negentienjarige linksback, staat ook in de belangstelling van enkele Spaanse clubs. 

Miranda staat hoog aangeschreven bij Barça, maar de tiener komt dit seizoen niet in aanmerking voor speelminuten in het eerste elftal. Trainer Ernesto Valverde heeft de beschikking over Jordi Alba op de positie van Miranda en bovendien is de kampioen van Spanje bezig met de komst van een concurrent voor Alba. Onder meer Junior Firpo (Real Betis) en Alejandro Grimaldo (Benfica) staan op het scoutingslijstje van Barça. 

Barcelona is met FC Utrecht in gesprek over een samenwerkingsverband, zo werd eerder deze maand bekend, en in dat kader zou de eredivisionist nu de beschikking kunnen krijgen over huurling Miranda. Granada en Real Mallorca hebben ondertussen ook belangstelling voor de vleugelverdediger en Betis zou Miranda graag willen betrekken in een eventuele transfer van Firpo, weet Mundo Deportivo

Miranda, die vorig seizoen één keer in actie kwam in de Champions League en drie keer in de Copa del Rey, werd in juni nog gelinkt aan zowel Ajax als PSV.