Bijzonder: 'aardig ventje' na mislukt seizoen bij Telstar naar Newcastle United

Bijzonder: 'aardig ventje' na mislukt seizoen bij Telstar naar Newcastle United

30-07-2019 13:19 Laatste update: 14:20
25

Kyle Scott gaat aan de slag bij Newcastle United. De transfervrije middenvelder komt over van Chelsea, waar zijn contract deze zomer afliep. Opvallend: Scott werd afgelopen seizoen verhuurd aan Telstar, maar z'n avontuur in Velsen-Zuid liep uit op een mislukking. 

Ruim een jaar geleden werd Scott gepresenteerd door Telstar. Uiteindelijk kwam de Brit tot zestien optredens en twee treffers in de Keuken Kampioen Divisie. In januari besloten De Witte Leeuwen afscheid te nemen. 

"Hij is een fantastische speler maar de mentaliteit om er iets van te willen maken ontbreekt. Het was ook een aardig ventje maar als je van Chelsea naar Telstar komt zul je toch moeten presteren", vertelde technisch directeur Piet Buter in het Haarlems Dagblad. "We laten hem niet spelen omdat hij van een grote club komt. Dan halen we liever een speler die misschien iets minder goed kan voetballen maar wel de verbetenheid heeft om alles te geven."

Scott (21) heeft nu dus een nieuw Premier League-avontuur te pakken. "Dit is een massive club met een massive history", vertelt hij op de website van The MagpiesNewcastle nam deze zomer afscheid van manager Rafa Benitez. Steve Bruce is zijn opvolger.