Ajax-terugkeer Suárez niet uitgesloten: 'Geld om dat te realiseren is voorhanden'

Ajax-terugkeer Suárez niet uitgesloten: 'Geld om dat te realiseren is voorhanden'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juli 2019 om 16:56di 30-07-2019 om 16:56

Laatste update: dinsdag 30 juli 2019 om 23:16di 30-07-2019 om 23:16

Het is niet uitgesloten dat Luis Suárez binnen afzienbare tijd terugkeert bij Ajax. Financieel gezien moet een deal haalbaar zijn, zo stelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. 

"Luis Suárez heeft er nooit een geheim van gemaakt Ajax en Amsterdam definitief in zijn hart te hebben gesloten en flirt op sociale media nog regelmatig met zijn oude liefde", vertelt Verweij dinsdag op de website van De Telegraaf. "Daarnaast is het beleid van Ajax om oud-spelers die nog een meerwaarde hebben, proberen te verleiden naar Amsterdam terug te keren."

In dat opzicht zou de Uruguayaan goed in het plaatje passen. Suárez speelde al 3,5 jaar voor de Amsterdammers, die hem in 2007 voor 7,5 miljoen euro overnamen van FC Groningen. Via Liverpool kwam de aanvaller terecht bij FC Barcelona.

Ook financieel gezien is het terughalen van Suárez mogelijk, meent Verweij. "Het geld om dat te realiseren is voorhanden. Vorig seizoen werd Daley Blind teruggehaald. En dat is gezien de dubbel, het bereiken van de halve finale van de Champions League en de winst van de Cruijff Schaal een enorm succes. Dit jaar werden lijntjes uitgegooid naar Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, maar de Belgen zeiden Marc Overmars het nog te vroeg te vinden voor een terugkeer. Wellicht heeft de directeur voetbalzaken bij Suárez binnen drie jaar wel beet."

Mocht het zover komen moet wel 'alles passen'. Zo moet Barcelona niet een te hoge transfersom verlangen, moet de Uruguayaan bereid zijn salaris in te leveren en moet Ajax op zoek zijn naar offensieve versterking.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Suarez ooit terugkeren bij Ajax?

(5742 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws